3 Şubat 2015 Salı

Can Bogazdan Gelir#1



Malzemeler
Yarım kilo salamura yaprak
2 bardak kırık pirinç
3-4 tane kuru soğan
Tuz
limon 
Yarım demet maydanoz
Domates salçası 2 kaşık 
Biber salçası yarım kaşık
Limon tozu 
   2 çay bardağı zeytinyağı (1 ç.bardağı içine,1 ç.bardağı dışına)
1 yemek kaşığı nane
 Kaynar su 
Ölçüleri ben minimum olarak verdim siz doğru orantıda artırabilirsiniz*

Yaprakları kaynar suya koyup 2-3 dakika bekletin.O sıra pirinçleri yıkayabilirsiniz.Yaprakları sudan çıkarıp,önce soğanları rendeleyin, sonra maydanozları doğrayın.Pirinçlere,soğanı,maydanozu,salçayı ve üzerine 1 çay bardağı yağ ekleyin, onları da iyice karıştırın.Sonra yârim limonun suyunu, 1 çay kaşığı limon tozu da isteğe göre eklenebilir ve naneyi ilave edin ve iyice karıştırın.
Yapraklara içi fazla gelmeyecek şekilde; yaprağın ebadına göre iç koyup sarın.Tencereye sardıklarınızı dizmeden önce, yırtık yapraklarınızı serin.Sarmaları dizdikten sonra, kaynar suyunuza 1 cay kasigi kadar limon tozu ekleyin, karıştırıp dökün sonra 1 çay bardağı zeytinyağı ekleyin.Üzerini dağılmaması için porselen tabakla kapatabilirsiniz.Kısık ateşte pişirin ve hazır,afiyet olsun :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder